Til Carl Thorleif Christiansens minne 1926-2020

Carl (Calle) Christiansen, f. 26.2.1926 på Long Island, New York, d. 29.2.2020, var en avholdt rektor for Grim ungdomsskole i Kristiansand fra 1963-91, pioner og entusiast for den nye 9-årige, sosial, spretten, praktisk, faglig sterk, cand. real med geografi hovedfag fra UiO, etter studier ved Statens gymnastikkskole. Første lederjobb var som rektor ved Solhov skole, Lyngseidet i Nord-Troms.

Carl og Sigrid Bryn f.1930, d. 2019, fra Stavanger, traff hverandre i Studentlaget i Oslo og var uatskillelige i ett og alt gjennom livet. Hennes far, Olav Bryn, var første generalsekretær for KrF, det var hun stolt av. Tvillingbroren Åsmund startet Flor & Fjære, unik blomsterhage ved fjorden på Sør- Hidle utenfor Stavanger. Her var Calle seniorguide i 10-12 år. Som lagsfolk var det naturlig for dem begge å gjøre en innsats for KrF, Sigrid også på fylkesplan. Som medlem av Havnestyret var hun en av drivkreftene for å forme det populære restaurantmiljøet «Fiskebrygga» i Kristiansand, og ble æresmedlem av partiet. Calle var veldig stolt av henne og hun av han. Hun elsket Kilden Teater og Konserthus, og de ville ha med seg flest mulig konserter, og gudstjenester i Grim, Oddernes og Lund kirker. Calle var leder av Oddernes menighetsråd i mange år og medlem av Rotary.

Carl Thorleif Christiansen

Som ung var Calle speider, og han fikk oppleve Seilmaker Larsen på seilmakerloftet. Her fikk Calle, som mange byens gutter, et sterkt møte med Evangeliet om Jesus. Han ble Credorussformann på Katedralskolen, og som rektor på Grim startet og drev han «Fredagsklubben» for elevene. Han var oppfinnsom og gøyal og en veldig god personalleder og miljøskaper for lærerkollegiet og andre ansatte, og han brant for elevene. 9. februar ble hans siste i Lund kirke. Da medvirket Rabbersvigen Jazzforsamling fra Randesund, og Calle nøt musikken og gledet seg over rytmene. Under begravelsen 12. mars fra Oddernes kirke, sang Ben Tore Beisland «You raise me up». I lommen hadde Calle med seg sangen «Det enda som bær».

Carl og Sigrid etterlot seg Tone med mannen Per, Elisabeth, Siri, åtte barnebarn og tre oldebarn.

Begge minnes i kjærlighet, også av «Flor & Fjære».

Thor Einar Hanisch